Obchod zdraví Obchod kosmetiky
Úvodní stránka   |   Přidat k oblíbeným   |   Kontakt   |   E-mail
v tašce máte: 0 ks
za: 0 Kč
prohlédnout tašku >>

    Nádorová onemocnění
Fytofontana Avemar sáčky 30x17 g

Fytofontana Avemar sáčky 30x17 g


Výrobce: Herb-pharma AG, Kirchgasse 3, 8001 Zürich,

Avemar je přípravek určený pacientům trpícím nádorovým onemocněním na doplnění klinicko-onkologické léčby (operace, radioterapie, chemoterapie, imunoterapie atd.)

Omlouváme se, ale tento výrobek v tuto chvíli není v naší nabídce.


Specifikace

Avemar je aktivní protirakovinná směs molekul standardizovaného složení, vyrobená chemickou přeměnou přírodních látek. Základní surovinou jsou pšeničné klíčky, ze kterých se extrahují látky, které jsou následně za aplikace podmínek farmaceutického průmyslu (GMP) přeměněny fermentačně-biotechnologickou transformační metodou s použitím enzymů a mikroorganizmů. Účinné látky jsou po koncentraci extrahovány fyzikálně-chemickými postupy, následně molekulárně kapslovány a formovány. Vzniklá polysyntetická, polopřírodní látka je granulát určený k perorální aplikaci. Z důvodu své komplexity obsahuje Avemar vedle účinných látek i velký počet látek pomocných, které odpovídají za charakteristickou chuť přípravku a nelze je bez oslabení účinku odstranit.

Potravina pro zvláštní výživu – potravina pro zvláštní lékařské účely.

Mechanizmus působení Avemaru:
K odstranění rakovinných buněk z organizmu dochází několika způsoby. Jako nejlepší řešení jsou považovány: chirurgické odstranění, chemoterapie nebo léčba ozařováním. Ani jeden z těchto metod nedisponuje důležitou vlastností Avemaru: selektivitou bez vedlejších příznaků. Avemar dosahuje své selektivity tím, že v závislosti na velikosti aplikované dávky blokuje takové procesy látkové výměny, které používají výlučně nádorové buňky k syntéze nukleových kyselin a zároveň pak blokuje právě ty procesy, které si rakovinné buňky „vymyslely” za účelem zajištění vlastního přežití.

Další zajímavou vlastností Avemaru je, že k vyvinutí protinádorového účinku nejsou zapotřebí specifické bílkoviny ani genetické mutace. Mnohé nové protirakovinné léky, které jsou účinné v případě dobře definovaného okruhu nádorových onemocnění jsou specifické a blokují působení jen malého počtu takových patologicky změněných bílkovin, přítomných v rakovinných buňkách, které regulují tytéž enzymy látkové výměny, které vyvíjí za účelem protinádorového působení také Avemar.

Z důvodu výše uvedených blahodárných účinků, které se výrazně liší od mechanizmu působení současných a dřívějších protinádorových prostředků, je Avemar vynikajícím doplňujícím léčebným prostředkem nádorových onemocnění. V roce 2003 Ministerstvo zdravotnictví České republiky rozhodlo o registraci AvemaruVEMARu jako potraviny určené pro zvláštní výživu – potravina určená pro zvláštní lékařské účely, jako speciální výživa pro pacienty trpící nádorovým onemocněním (registračné číslo: HEM-3512-13.1.03-1178).

Z všeobecného protinádorového působení Avemaru vyplývá, že se dá s velice dobrými výsledky použít i v pokročilé fázi nemoci, kdy u nemocného již nelze úspěšně aplikovat jiný druh léčby. Je všeobecně známé, že nemocní s nádorovým onemocněním výrazně hubnou, ztrácejí dobrou fyzickou kondici, odolnost jejich organizmu slábne, a proto jsou velice náchylní na různé infekce. V případě maligních nádorových onemocnění dochází k úmrtí pacienta prakticky vždy v důsledku vážného zhoršení fungování některého z životně důležitých orgánů nebo v důsledku výrazné ztráty tělesné váhy, neslučitelné se životem, kompletního zhroucení látkové výměny. Ze specifického působení Avemaru na látkovou výměnu vyplývá, že se úbytek tělesné váhy nemocného zastaví, dokonce i vývoj metastáz se výrazně zpomalí nebo se úplně zastaví, kondice nemocného a fungování imunitního systému se zlepšuje, přičemž škodlivé účinky jiných protinádorových léčebných postupů jsou organizmem nemocného lépe eliminovány. Veškeré uváděné vlastnosti vyvíjí Avemar při aplikaci doporučených dávek tak, že současně pro organismus neznamená žádné známé zatížení.

Největších zkušeností s aplikací Avemaru bylo dosaženo:
- v podpůrné terapii maligních nádorových onemocnění,
- u nemocných s rakovinou tlustého střeva a konečníku,
- jako doplnění radikálního chirurgického zásahu a chemoterapie u melanomu z pigmentových buněk třetího stadia, výrazně bránila tvorby jak relapsů mízních uzlin– tak vzniku vzdálených metastáz (plíce, mozek).
• jako doplnění chirurgického zásahu a onkologické léčby u rakoviny ústní dutiny druhého a třetího stadia .
• v případech nádoru prsu, primární rakoviny jater, rakoviny ledvin, rakoviny močového měchýře, rakoviny prostaty a nádorů na hlavě a v oblasti krku.
Vedle přímého protirakovinného působení měla aplikace přípravku za výsledek také výrazné zlepšení kvality života.

Přípravek aplikovaný současně s léky používanými v nemocniční praxi k léčbě nádorových onemocnění nemá vliv na účinek těchto léků na primární nádory, avšak výrazně přispívá k jejich účinku při blokování (eliminaci) vzniku metastáz.

Za žádných podmínek však užívání Avemaru nemůže nahradit chirurgický zásah, chemoterapii, ozařování, hormonální (antihormonální) terapii, imunologickou léčbu, biologickou terapii, tj. ostatní postupy při léčbě rakoviny, zároveň však ani Avemar nemůže být nahrazen žádným jiným přípravkem. Funguje totiž nezávisle na tradičních postupech léčby, případně se opírá o jejich účinky, ba co víc, často jejich působení zesílí. (Např. u estrogenní-receptorové-pozitivní rakovině prsu působí při společné aplikaci s tamoxifenem synergicky).

Jak Avemar užívat
K podpoře výživy u onkologických onemocnění. Užívat pouze na lékařské doporučení. Nelze užívat jako jediný zdroj výživy - nutričně nekompletní výživa.
Užívání AVEMARu je doporučeno pacientům trpícím nádorovým onemocněním na doplnění klinicko-onkologické léčby (operace, radioterapie, chemoterapie, imunoterapie atd.). AVEMAR by měl být užíván po celou dobu léčení a po jeho skončení bez přestávky, pokud lékař nestanoví jinak. Po operaci lze začít užívat až 4 dny poté, co je pacient schopen přijímat potravu ústy.

Kontraindikace:
Přípravek nemohou užívat těhotné a kojící ženy, pacienti s transplantací orgánů nebo tkání, nelze užívat při potížích v gastrointestinálním traktu, při ulcusai (krvácející sliznice žaludku, vřed dvanaácterníku), enteritis/kolitis (vážné záněty střev), osoby trpící coeliakií, osoby trpící syndromem malabsorbce (vážné poruchy vstřebávání), osoby s vrozenou intolerancí na fruktózu, osoby citlivé na jakoukoli složku přípravku.

Interakce:
Mezi užitím AVEMARu a přípravku s obsahem vitamínu C je třeba dodržet nejméně 2 hodiny časový odstup. Jelikož může přípravek ovlivňovat vstřebávání léků anebo jiných léčivých přípravků je vhodné dodržovat rovněž 2 hodiny časový odstup mezi užitím léků a Avemaru.

Složení:
Fermentované pšeničné klíčky, dextrinmaltóza, fruktóza, protihrudkující látky (siliciumdioxid), citrónové aroma, sladidlo (acesulfam K), chlorid sodný, leštící látky (kyselina stearová).

Návod k použití:
Nasypte jednu odměrku (9g) granulátu do sklenice. Přidejte 150 ml studené vody, zamíchejte a rozpuštěný granulát ihned vypijte. Pokud jej nevypijete do 30 minut namíchání, už jej nekonzumujte. Můžete míchat i se studeným nápojem, který neobsahuje vitamín C (kyselinu askorbovou nebo E 300) nebo s vodou, která není sycena CO2.

Dávkování:
Dospělým s průměrnou váhou do 90kg se podává 1 dávka (9g) 1x denně cca 1 hodinu před jídlem. Při váze nad 90kg užívat 2x denně - ráno a večer. Děti od 10 let mají užívat 1 odměrky (4,5g) za den

Vedlejší účinky:
V průběhu užívání se může občas vyskytnout řidší stolice, velmi zřídka nutkání ke zvracení nebo žaludeční nevolnost.

Upozornění:
Užívání Avemaru nenahrazuje klinicko-onkologickou léčbu a léky!
Přípravek se může užívat jen na doporučení lékaře a pod jeho dohledem. Přípravek není určen pro děti do 10 let. Neužívat 2 dny před a 2 dny po báryum-sulfátovém rentgenovém vyšetření žaludku a střev. Při onemocnění diabetes užívat pouze pod dohledem lékaře s ohledem na obsah uhlohydrátů v přípravku.
(2006) www.obchod-zdravi.cz